פוד טראקים בישראל – טרנד שתופס תאוצה
- vanbarisrael
- Jun 29, 2017
- 2 min read
לאחרונה צצים יותר ויותר פוד טראקים מכל מיני סוגים במדינתנו הקטנה וישנה עלייה משמעותית בתחום. "משחקי השף אוטו אוכל" – תוכנית טלוויזיה שבה שולבו פוד טראקים, פסטיבל הפוד טראק הראשון בישראל שנערך בנמל ת"א, מתחם פוד טראק חדש בשם food truck disco"" בת"א הם רק חלק מהפעולות שהעלו את המודעות בעניין ואין ספק שהתחום הולך ומגביר קצב.
עם זאת הרבה מאוד אנשים לא בדיוק מבינים מה מותר ומה אסור, האם זה בכלל חוקי בישראל, ומה באמת נדרש בכדי להחזיק עסק שכזה. החלטנו לעשות לכם קצת סדר.

VANBAR, בר על גלגלים - מספק גם עמדת שף לאירועים
מה זה בדיוק פוד טראק ומאיפה כל העניין התחיל?
Food truck פירושו בעברית משאית אוכל והינו רכב מסחרי גדול אשר יוצר/הוסב למטבח נייד עם הציוד המתאים לבישול ומאפשר לשפים את התנאים המושלמים להתנייד בקלות ולבשל. הציוד המקצועי בו בדרך כלל מותאם לפי קונספט האוכל אשר יוצא ממנו ( המבורגרים, סנדוויצ'ים, גלידה , שייקים וכו'). את הפוד טראקים אנחנו מכירים בעיקר מאמריקה ומאירופה במדינות בהם ישנו היתר מסודר ותשתית לכך ולכן ניתן לעמוד עם הרכב ברחוב ולמכור. היתר זה מאפשר לבעלי עסקים קטנים בתחום הקולינרי לפתוח עסק ללא הוצאות גבוהות, לשנות מיקום מידי כמה חודשים ובכך להגיע לקהל חדש ולהיות אטרקטיביים מאוד במחירים בשונה ממסעדות.


masaeat - פוד טראק הממוקם בכניסה לכפר אורייה
האם חוקי להחזיק פוד טראק בישראל?
הרבה אנשים מתבלבלים בענייני החוק לגבי פוד טראקים בישראל. בשביל להבין את החוק לפני זה יש להבין כי ישנו הבדל בין הפוד טראק עצמו לבין השימוש בו. פוד טראק כפוד טראק הנו חוקי ואין בעיה להחזיק בו בישראל. במידה וקונים אותו מוכן מח"ול צריך שיהיו לו את הרישיונות המתאימים ובמידה ומסיבים נגרר / רכב לפוד טראק יש לפעול לפי החוק ולאשר זאת עם המהנדסים הנכונים.
לגבי השימוש בפוד טראק - זהו כבר עניין אחר. החוק אשר מותיר מכירה ברחוב נקרא רוכלות בין עירונית והוא ניתן ע"י הרשות המקומית בכל אזור. ישנן רשויות מסוימות ( מעטות מאוד) שהתחילו לאשר זאת ( בדרך כלל באזורי הפריפריה). בערים הגדולות במדינת ישראל כיום לא קיימת עיר אשר מאפשרת רוכלות בין עירונית – ולכן מכירה עם פוד טראק ברחוב היא איננה חוקית.
אז מה כן ניתן לעשות עם פוד טראק בישראל?
אירועים פרטיים אשר קורים בגני אירועים/ שטחים פרטיים
מכירה בפסטיבלים של אוכל/ מסיבות טבע וכו' ( דמי ההשתתפות בדרך כלל יקרים)


הפוד טראק של "גלמפר"
האם זה מצדיק החזקה בפוד טראק?
לאחרונה הרבה עסקים מתחום הקייטרינג הבינו שמעבר לקונספט העיצובי והטרנד שכולם מתלהבים ממנו הפוד טראק מספק להם תשתית ניידת נוחה למטבח שטח וחוסך להם הרבה עבודה בהקמות המטבח והלוגיסטיקה. לכן חלק מהעסקים שכבר בתחום האירועים מזה הרבה שנים ויש להם מספר לא מבוטל של אירועים רואים לנכון להשקיע בטרנד זה. עם זאת יש לזכור כי הפוד טראק הנו גדול ונדרשת גישה לרכב בכדי להכניס אותו לאירועים, עובדה שמצמצמת משמעותית את מספר האירועים שניתן לשלב אותו בהם. לכן אין תשובה מדויקת לכך וזה משתנה בין עסק לעסק. אין ספק כי למי שאינו מגיע מהתחום הקולינרי, מספר האפשרויות מצומצם מאוד כל עוד הרשויות אינן מותירות את חוק הרוכלות הבין עירונית.
Comments